QUALITÉKA MINŐSÉGÜGYI SZOLGÁLAT

SZAKÉRTŐ, GAZDASÁGOS TÁMOGATÁS A SÜTŐIPAR, VENDÉGLÁTÁS, KERESKEDELEM FELELŐSSÉGTELJES VÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA: GYÁRTMÁNYLAPOK, KALKULÁCIÓK, ALLERGÉNEK, TÁPÉRTÉKEK, HACCP-RENDSZEREK KORSZERŰSÍTÉSE, FRISSÍTÉSE, KARBANTARTÁSA

HÍREK

Országos ellenőrző akciót indított a NÉBIH - 2015. május 19.

(szerkesztett összeállítás az M1 csatorna Aktuális című műsora nyomán)

A nyári szezonkezdet előtt országos ellenőrzést indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - mondta Zoltai Anna, a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője.
 
Az ellenőrzések kiterjednek:
- a vendéglátó-ipari létesítmények általános állapotára, beleértve a takarítottságot (Jó Higiéniai Gyakorlat/GHP)
- az ott zajló főtevékenységre (Helyes Üzemviteli Gyakorlat / GMP és HACCP-rendszer), valamint a
- kiegészítő tevékenységekre, mint a mosogatás, hulladékkezelés, illetve
- az elkészített vagy forgalmazott ételekre, élelmiszerekre, azok dokumentáltságára (kalkulációk, tájékoztatás allergén tápanyagok jelenlétéről, a felhasznált alapanyagok és késztermékek nyomon követhetősége).
 
Az ellenőrök vizsgálják:
- az ételkészítés higiénia feltételeinek- (GHP), és
- az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását (HACCP-rendszer és GHP-GMP) és,
- különösen nagy jelentőséget fordítanak a hőkezelés és a hűtés körülményeire, dokumentáltságára (HACCP-rendszer CCP részei).
 
Figyelik:
- a személyi higiéniát is, az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok (orvosi kiskönyv) meglétét és a nem szakképzett munkavállalók élelmiszer-higiéniai oktatottságát (minimum), továbbá
- az utcai értékesítés körülményeit (kézmosó, személyzeti illemhely).

A Nébih forródróton várja a fogyasztói észrevételeket a 06/80-263 244-es zöld telefonszámon.

 

Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés -Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős Államtitkársága 2015.03.10. 12:55

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős Államtitkársága felmérést végez a vendéglátás, közétkeztetés és a kereskedelem, valamint a fogyasztók körében a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén összetevőire vonatkozó tájékoztatással kapcsolatban - 2014.

 

Kiváló megfelelést kívánunk!

Qualitéka Minőségügyi Szolgálat

 

Budapest, Páskomliget utca 6.

Mobil: 06 20 515 0638

E-mail: qualiteka (kukac) gmail (pont) com

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 3
Heti: 18
Havi: 11
Össz.: 26 822

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek
QUALITÉKA MINŐSÉGÜGYI SZOLGÁLAT - © 2008 - 2024 - qualiteka.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »